یکشنبه ۳۰ فروردین ۱۳۹۴ - ۲۰:۰۵
۰ نفر

همشهری آنلاین: دبیر جشنواره فیلم فجر تفکیک بخش بین‌الملل از بخش ملی این جشنواره را ریسکی شجاعانه دانست و بر ضرورت تولید فیلم‌های مشترک تأکید کرد.

علیرضا رضاداد

به گزارش ایسنا، علیرضا رضاداد روز یکشنبه 30 فروردین‌ماه در نشست خبری جشنواره فیلم فجر با تشریح بخش‌های مختلف این جشنواره یکی از مهمترین رویکردهای خود را تمرکز بر تولید آثار مشترک دانست.

او توضیح داد: به دلیل فقدان سرمایه کافی و نیز نبود بازار نمایش فیلم که بازگشت اقتصادی را دچار مشکل می‌کند، بهتر است به سراغ تولید مشترک برویم و یکی از پیشنهادات ما پایه‌ریزی یا رفع موانع صندوق مشترک برای تولید مشترک است که در همین زمینه مشغول بررسی و کار کارشناسی هستیم.

رضاداد اضافه کرد: در حال حاضر برای حمایت از سینمای ملی، نمی‌توانیم درها را برای نمایش بی‌حد و مرز فیلم‌های خارجی باز کنیم. چرا که به شرایط سینما در دهه 50 می‌رسیم، اما راهکار بهتر این است که به تدریج از تصدی‌گری دولت کاسته شود و بخش خصوصی حضور جدی‌تری پیدا کند.

او در پاسخ به پرسشی درباره نمایش آثار خارجی در جشنواره فجر توضیح داد: ما به لحاظ فکری و باورهایمان ملاحظه‌ای نداریم که فیلم‌های خارجی بخشی از ظرفیت مخاطب سینما را به خود اختصاص بدهد، اما نمایش بی‌رویه این فیلم‌ها تولید داخلی را متوقف می‌کند.

رضاداد در ادامه درباره زمان برگزاری بخش بین‌الملل جشنواره فیلم فجر گفت: براساس کار کارشناسی اردیبهشت‌ماه بهترین زمان بود،چون فاصله خوبی با جشنواره کن و همین‌طور نمایشگاه کتاب خودمان دارد. ضمن اینکه با بخش ملی هم فاصله کوتاهی دارد. البته پیشنهاد دیگر دی‌ماه بود اما از آنجا که بسیاری از فیلم‌های ما در آن تاریخ آماده نشده‌اند، بهتر دیدیم بخش بین‌الملل زمانی برگزار شود که فیلم‌های داخلی آماده شده باشند و میهمانان خارجی بتوانند آن‌ها را ببینند.

او با تأکید بر ضرورت بازنگری در بخش بین‌الملل جشنواره فیلم فجر اضافه کرد: اگر به همان شیوه قبلی جشنواره را برگزار می‌کردیم، شاید اتفاق خیلی ویژه‌ای نسبت به گذشته نمی‌افتاد.

رضاداد با ارائه توضیحاتی درباره شیوه انتخاب فیلم‌های خارجی اضافه کرد: معمولا یکی از معیارها این است که این فیلم‌ها خیلی در دسترس علاقه‌مندان سینما نباشد، اما از آنجا که معمولا همه فیلم‌های روز دنیا خیلی زود به ایران می‌رسد ما به این موضوع توجه چندانی نداشتیم.

او در بخش دیگری از صحبت‌های خود درباره انتخاب داوران جشنواره و بویژه بخش ویژه آن که پنج داور زن حضور دارند، گفت: بعضی از گزینه‌های مورد نظر ما خودشان در جشنواره فیلم داشتند، اما از ابتدا تصمیم داشتیم بخش ویژه با داوری پنج بازیگر زن برگزار شود.

او درباره سالن‌های میزبان جشنواره که اغلب در شمال شهر متمرکز شده‌اند، گفت: خود ما هم به این نتیجه رسیدیم که بعضی از مخاطبان برای دیدن فیلم‌ها ممکن است دچار مشکل شوند. بنابراین تصمیم گرفتیم بعد از ارزیابی پیش‌فروش بلیت فیلم‌ها توسط مخاطبان، اگر استقبال زیاد بود دو سالن از سینما کوروش را هم به سالن‌های میزبان اضافه کنیم و این آمادگی وجود دارد.

دبیر جشنواره فیلم فجر همچنین در پاسخ به پرسشی درباره هزینه‌هایی که جشنواره و حضور میهمانان خارجی دربردارد، توضیح داد: این موضوع مورد توجه خود ما هم بود اما از آنجا که میزبان هستیم، بخشی از این هزینه‌ها طبیعی است. ضمن اینکه تلاش کرده‌ایم بریز و بپاش زیادی نداشته باشیم. از سوی دیگر هزینه‌ای که برای میهمانی‌ها انجام می‌شود در مقایسه با نتایجی که به دست می‌آید هزینه چندانی نیست.

رضاداد درباره فروش بلیت فیلم‌ها گفت: این بخش نیز مانند سینمای ملی است اماخوشبختانه بلیت‌ها به صورت تک سانس پیش فروش می‌شود و لازم نیست مخاطبان یکسری بلیت بخرند.

به گفته او، پیش‌فروش بلیت‌ها از دوم اردیبهشت در سه سامانه اینترنتی آغاز می‌شود.

رضاداد درباره محدودیت ایران برای نمایش بعضی از فیلم‌ها گفت: از میان 300 فیلم که به ما رسید آثاری را انتخاب کردیم که نیازمند حذف نبودند و با رویکرد سینمای ما هماهنگی داشتند. اگر بتوانیم خود را به درستی و در نظامی سامان‌مند و حرفه‌ای به جهان معرفی کنیم، خواهیم دید که بسیاری از آثار سینمایی جهان در ایران قابلیت نمایش دارند و این یکی از تدابیر رئیس سازمان سینمایی است که در حوزه بین‌الملل نیازمند یک سازمان ویژه با حضور کارشناسان هستیم.

او در پاسخ به پرسشی دیگر درباره اینکه بعضی از چهره‌های سرشناس برای حضور در جشنواره تقاضای دستمزدهای بالا می‌کنند، توضیح داد: صاحبان فیلم‌ها که اصلا چنین تقاضایی ندارند، ضمن اینکه ما همیشه برای داوران هدیه‌ای در نظر می‌گیریم، جشنواره فیلم فجر ریخت و پاش غیرضروری ندارد.

او درباره نمایش فیلم «محمد رسول‌الله (ص)» ساخته مجید مجیدی در جشنواره گفت: براساس توافقی که با سازندگان فیلم داشته‌ایم، این فیلم یک نوبت نمایش برای میهمانان غیرایرانی دارد ضمن اینکه 35 فیلم ایرانی را در یکی از سالن‌های پردیس ملت برای میهمانان غیرایرانی نمایش می‌دهیم؛ یعنی در طول برگزاری جشنواره هر روز، پنج نوبت نمایش فیلم ایرانی برای تماشاگران غیرایرانی خواهیم داشت.

رضاداد از حضور منتقدان سرشناس خارجی در این دوره از جشنواره خبر داد و ابراز امیدواری کرد با برگزاری جلسات مشترک میان منتقدان داخلی و خارجی نقد سینمای ما ارتقاء پیدا کند.

او در این نشست با اشاره به جایگاه مهم سینمای ایران در جهان و جوایز متعدد و معتبر بین‌المللی همچون جایزه اسکار اصغر فرهادی و دیگر افتخارات بین‌المللی سینمای ایران یادآور شد: عده‌ای در دهه 80 سینمای ایران را در عرصه بین‌الملل تمام شده می‌دانستند اما حضور موفق فیلم‌های ما در جهان نشان داد که این سینما به زایش تازه‌ای رسیده است.

همچنین در این نشست آرش امینی مدیر بین‌الملل جشنواره فیلم فجر توضیحاتی درباره بازار فیلم این دوره از جشنواره ارائه کرد و افزود: ویژگی اصلی این بازار این است که فقط مختص فروش آثار ایرانی است و ما فیلم خارجی برای خرید و فروش عرضه نمی‌کنیم.

او اضافه کرد: برای برگزاری این بازار اتاق‌های نمایش فیلم طراحی شده و 300 فیلم در سرور مرکزی بارگذاری شده است، ضمن اینکه مترجمان زبان‌های مختلف در کنار مشاور حقوقی هم در بازار حضور دارند.

به گفته او، بازار فیلم افتتاحیه‌ای رسمی در اولین روز جشنواره خواهد داشت.

امینی همچنین توضیحاتی درباره کارگاه‌های آموزشی و کتاب‌هایی که در این دوره از جشنواره منتشر می‌شوند، ‌ارائه داد.

به گزارش ایسنا، بخش بین‌الملل جشنواره فیلم فجر پنجم تا دوازدهم اردیبهشت‌ماه برگزار می‌شود.

کد خبر 292638

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار سینما

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha